Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie

de Sim0na in Porc, 14 Iul 2013 | 9506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g ceafa de porc
  • cimbru
  • boia dulce
  • piper alb macinat
  • 1 ceapa
  • 4 cartofi
  • 10 catei usturoi
  • boabe de piper
  • ulei de masline
  • zeama de la ½ lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie:

Carnea am portionat-o, apoi am condimentat-o cu cimbru, boia, piper si sare, si am lasat-o vreo jumatate de ora sa se odihneasca. Intre timp am pregatit legumele: ceapa am taiat-o julien, cartofii i-am taiat felii groase.

Intr-un vas de yena am pus putin ulei de masline, apoi am asezat bucatile de carne, iar deasupra am pus ceapa si cartofii. Am adaugat piper boabe si cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama cutitului. Lamaia am stors-o, iar zeama am adugat-o peste carne si legume.

Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 1 ora. Cu cca 15 minute inainte, carnea am scos-o deasupra pentru a se rumeni putin.

Am servit alaturi de conopida si varza rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de ceafa de porc la cuptor a la Stelian