Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie

de Sim0na in Porc, 14 Iul 2013 | 10609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g ceafa de porc
  • cimbru
  • boia dulce
  • piper alb macinat
  • 1 ceapa
  • 4 cartofi
  • 10 catei usturoi
  • boabe de piper
  • ulei de masline
  • zeama de la ½ lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie:

Carnea am portionat-o, apoi am condimentat-o cu cimbru, boia, piper si sare, si am lasat-o vreo jumatate de ora sa se odihneasca. Intre timp am pregatit legumele: ceapa am taiat-o julien, cartofii i-am taiat felii groase.

Intr-un vas de yena am pus putin ulei de masline, apoi am asezat bucatile de carne, iar deasupra am pus ceapa si cartofii. Am adaugat piper boabe si cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama cutitului. Lamaia am stors-o, iar zeama am adugat-o peste carne si legume.

Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 1 ora. Cu cca 15 minute inainte, carnea am scos-o deasupra pentru a se rumeni putin.

Am servit alaturi de conopida si varza rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]