Despre catina ce as putea scrie ce nu s-a scris deja? Sunt sigura ca stiti deja ca e o bomba de sanatate. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Betacarotenul – necesar ochilor se găseşte în cătina albă din belşug, (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov) iar prin vitamina E, numită şi “a tinereţii”, cătina albă este implicată în cele mai importante procese de regenerare din organism. Mai regasim celuloza, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc. Efectele benefice ale acestei plante sunt cunoscute inca din antichitate, iar in prezent, de la catina se obtin urmatoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urma este si cel mai valoros din punct de vedere medical.
Prin urmare, grabiti-va spre piata, cumparati catina si un borcan de miere si preparati un energizant, vitaminizant, imunostimulator natural pentru copilasii vostri si de ce nu si pentru voi?
Curatati si spalati bine catina, puneti-o intr-un borcan, turnati peste fructe mierea si lasati la macerat in frigider timp de 7 zile. Dupa care in fiecare dimineata luati cate o lingurita pe stomacul gol.
1
Pe unele site-uri am citit ca se lasa la macerat 7 zile, pe altele doua saptamani, pe altele scrie ca nu e nevoie si ca se poate consuma imediat.
2
Se ia o lingurita in fiecare zi, pe stomacul gol si se mesteca fructele, pentru a sparge si semintele care sunt adevarata sursa de vitamine.