Spanac congelat

de delia64 in Conserve, 5 Mar 2013 | 7207 vizualizari

 

In fiecare primavara seaman spanac timpuriu si pun pentru iarna la congelator.
Este foarte bun atat pentru ciorbe cat si pentru spanas scazut .
Este din recolta mea , cu adevatat bio.

 

INGREDIENTE

  • spanac frunze
  • codite de usturoi
  • apa pentru fiert spanacul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac congelat:

Spanacul  se curata de radacina si se spala sub jet de apa  .

Se pune apa la fiert , cand clocoteste se adaoga spanacul si se fierbe aproximativ 30 de minute.

Se strecoara si se lasa la racit. 

Intre timp se spala frunzele de usturoi si se taie  marunt.

Taiem spanacul fasii si il punem in pungi  iar deasupra punem  3 -4  linguri de usturoi taiat .

Iarna il folosesc pentru ciorba .

Usturoiul are aroma  de parca e proaspat cules din gradina .

 

 

TIPS-URI

1

spanacul pentru ciorba il tai felii

2

spanacul pentru spanac scazut il toc cu cutitul de lemn

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac congelat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

portiadelumina 1

05.03.2013, 20:51

E de folos la orice post, dar nu numai.

Merisor 1

05.03.2013, 21:46

Nu stiam tipsul cu usturoiul

delia64 1

06.03.2013, 12:32

Multumesc pentru aprecieri , dragi bucatarasi !Incearca Meri si vei vedea ca am dreptate , mama mi-a dat ideeia,avem mult usturi si la mine in gradina si la ea si eu pun la congelat asa verde in fiecare primavara.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac pentru iarna