Fac aceasta reteta de castraveti castraveti bulgaresti murati pentru ca ies dulci-acrisori. Descopera si tu cea mai buna reteta de castraveti bulgaresti murati. E in topul muraturilor
Se spala castravetii si se aseaza in borcane( sunt necesare 5 boracne de 800 de grame). Pentr un borcan de 800 g. se folosesc:
10-15 boabe d e piper,cateva rondele de morcov,cateva bucati de ceapa,1 floare de marar,1 foaie de dafin mica( dupa gust,se poate si fara),1 lingurita boabe de mustar,1 lingurita de sare, una de zahar,4 linguri de otet si se completeaza cu apa.
Se capacesc borcanele si se pun la fiert in bain-marie pentru 15 minute de cand le pui pe foc.
Se lasa sa se raceasca in apa.
Castravetii bulgaresti murati se pot folosi ca garnitura alaturi de diverse fripturi, tocanite, ostropel de pui sau in salata de boeuf