reteta mamei doar ca eu am pus pikant fix in loc de boabe mustar, bla bla bla... pikant-ul are tot ce-i trebuie :D:D
Castravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti.
Se spala castravetii si se usuca bine, nu trebuie sa ramana nicio picatura de apa pe ei.
Morcovii se spala bine si se taie rondele.
Hreanul se curata, se spala si se taie fasii. La fel procedam si cu radacina de telina.
Castravetii se aseaza in borcane, cand ii indesam sa avem grija sa nu-i rupem pt ca daca-s rupti ei se strica.
Printre castraveti punem rondele de morcovi, fasii de hrean, frunze de telina, bucati de telina si usturoi.
Deasupra punem crengi de marar si cate un ardei iute.
Apa o punem la fiert impreuna cu zaharul, plicul de pikant fix si otet.
Se lasa pana cand fierbe foaaaaarte bine iar apoi se toarna fierbinte peste castravetii aflati in borcane.
Infiletam bine borcanele si le intoarcem cu fundu-n sus. Le lasam pana se racesc un pic iar apoi le intoarcem si le lasam pana se racesc complet.
Se pun in camara si se mananca la iarna.
Pofta buna!
1
cantitatile de morcov, telina, usturoi, hrean si ardei iute se pun in functie de gusturile dvs...
2
tot dupa gust puteti adauga un plus de otet sau de zahar