Caş la cuptor

de Lia_ in Mancare copii, 20 Iul 2014 | 11250 vizualizari

 

Foarte buna a fost calda, insotita de o salata de ardei copt si la fel de buna a fost rece, a doua zi dimineata, la micul dejun. Este o reteta dinArdeal.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cas sfarimat in bucati
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 4 oua
  • 1 ceasca smantana
  • sare,piper
  • boia (mai buna afumata)
  • OPTIONAL
  • alaturi salata de ardei copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caş la cuptor:

1. Din timp, pui casul la scurs daca mai pastreaza zer.

2. Preancalzesti cuptorul la 180 grade.

3. Sfarami casul.

4. Ungi cu untul o oala/cratita ceramica (de pamant). Asezi tot casul intr-un singur strat.

5. Intr-un castron, amesteci ouale intregi cu un tel, ca pentru omleta. Apoi adaugi smantana, sarea, piperul, omogenizezi, si faina parte cu parte amestecand continuu. Bati bine amestecul si apoi il toarni peste cas.

6. Presari deasupra cu boia si introduci cratita pe gratarul de la cuptor la foc molcom (cam 180grd) pentru 30 de minute sau pana totul capata o frumoasa culoare aurie (la mine a durat mai mult).

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Buna mi s-a parut recomandarea sa ii asociez o salata simpla de ardei copt: fisii de ardei copt curatat de pielita si seminte si amestecate cu masline negre, sare, zahar (un varf de lingurita), otet balsamic si citiva stropi de ulei de masline, dupa propriul vostru gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caş la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Evantai cu ciuperci, ardei si porumb