Cartofi taranesti - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 20 Noi 2011 | 10946 vizualizari

 

Noi in Ardeal le mai spunem si cartofi rantaliti[ rantalitzi].
Sunt gustosi intr-o zi de post alaturi de muraturi .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe albe
  • 1 leg ceapa verde 
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper 
  • 1 lingurita rasa boia rosie de ardei
  •  1 legatura mica patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti - de post:

Cartofii se spala si se fieb  cu coaja in apa cu sare [aprox. 30 min ].

Se scurg de apa  de apa si se curata .

Ceapa se curata si se taie marunt, patrunjelul se spala si se marunteste.

Separat intr-o cratita se prajeste in ulei ceapa alba pana devine sticloasa .

In acest moment se adauga ceapa verde tocata + patrunjelul verde +boiaua.

Se pun si cartofii fierti care se zdrobesc , se amesteca din cand in cand timp de 5min .Sunt gustosi chiar daca prind putina rumeneala, dar atentie sa nu fie arsi !!!

Se potriveste gustul cu piper , sare si verdeata .

 Am servit  calzi cu castraveti murati .

TIPS-URI

1

 Cu cat puneti mai multa ceapa in mancare cu atat e mai gustoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti