Astazi va prezint una din multele variante (de fapt o alta) de a pregati cartofii taranesti,,,
Curatam cartofii si morcovii, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare (cand ii putem patrunde cu furculita fara a ii sfarama, oprim focul si scurgem cartofii de apa). Intre timp, taiem ceapa julien, ardeiul, ciupercile si kaizerul/sunculita fasii subtiri si le punem impreuna la calit in ulei (putem adauga sare si piper).
Ungem o tava cu ulei, asezam o parte din feliile de cartofi si morcovi (pana formam un strat cat de cat uniform) peste care punem jumatate din cantitatea de ceapa si kaizer si presaram maslinele si branza sau cascavalul.
Continuam cu un strat de cartofi, ceapa, kaizer si branza, iar in final, acoperim totul cu un amestec format din oua si lapte/smantana.
Punem tava in cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste totul.
Pofta buna!
1
va recomand sa folositi cat mai multa branza