Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri

de Merisor in Ficat, 6 Oct 2014 | 9766 vizualizari

 

Era prea lung titlul sa adaug si sosurile, asa ca am scris diverse, dar de fapt am preparat doua.
Fiecare a servit cu sosul care i-a placut cel mai mult, eu le-am combinat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 1 kg ficat de pui
  • 200 ml ulei
  • sare dupa gust
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
  • 4 foi de dafin
  • 2 l apa
  • Sosul nr 1 (ceapa caramelizata)
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • Condimente: oregano, cimbru, busuioc
  • Sosul nr. 2:
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • piper
  • sare
  • 100 gr sos de rosii cu ardei copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri:

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere si putina sare.

Spalam ficatul si il punem si pe acesta la fiert in apa cat sa-l acopere si putina sare.

Nu le lasam sa fiarba prea mult, decat maxim 5 minute dupa ce au atins punctul de fierbere, apoi le strecuram.

Ficatul il clatim cu apa calduta, cartofii nu e nevoie sa fie clatiti, doar li s-a inlaturat spuma cand au inceput sa fiarba.

Intr-o tava incapatoare punem uleiul si asezam aleatoriu cartofii, ficatul si foile de dafin, apoi presaram deasupra lor oregano, busuioc, boia de ardei dulce si putina sare.

Dam tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade.

Pe parcurs, mai intoarcem cartofii si ficatul cu o spatula, sa nu se usuce prea  tare deasupra.

Pentru sosul de ceapa caramelizata, tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine translucida.

Adaugam apoi zaharul si amestecam bine sa se topeasca uniform, dupa care stingem cu otetul balsamic, adaugam condimentele(cate o ciupitura din fiecare, sau un varf de cutit).

Nu lasam ingredientele prea mult pe foc, doar 3-4 minute, dupa care stingem focul si trecem sosul intr-un bol, asteptand prepararea ingredientelor de la cuptor.

Pentru sosul de usturoi, se curata usturoiul si se preseasa, sau se piseaza bine cu putina sare, apoi se freaca cu ulei ca la mujdei.

Se adauga piper macinat si sosul de rosii cu ardei copt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii si ficatul se pot orna si cu patrunjel tocat.

2

Daca nu aveti sos de rosii si ardei copt se poate inlocui cu 1 ardei kapia + 1 gogosar si 2 rosii, trecute impreuna prin robot si asezonate cu condimente dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui la tigaie