Rapid si bun .
Asta ne facea tata cand era inca la munca , era specialitatea lui. Acum mai fac din cand in cand , dar parca nu-mi ies ca si a lui .
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 .
Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc).
Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il taiem si pe el . Eu am pus sunca cam 100 gr si doua bucati de cremvusti .
Pregatim o cratita si o punem pe aragaz . Uleiul il punem la incins si calim ceapa .
Adaugam sunca si ardeiul si lasam sa iasa aromele . Punem cartofii peste , amestecam si ii acoperim cu apa (doar atat cat sa poata sa fiarba , imaginea 5).
Punem capacul si lasam sa fiarba, cand cartofii sunt aproape gata punem hribii si usturoiul , amestecam si acoperim cu capacul lasand sa fiarba in continuare la foc mic .
Pregatim rosia (o decojim si o taiem cubulete mici ) si o adaugam si pe ea peste cartofi.
Mai lasam pe foc circa 5 minute .
Se pune in farfurie , se presara cu patrunjel verde tocat si.....POFTAAAAA !!!
1
daca sunt proaspeti atunci trebuie o cantitate mai mare si pusi mai devreme