Foarte buni sunt cartofii rantaliti. Se prepara usor si sunt o garnitura excelenta langa oric e bucata de carne. Se pot servi si de post ca o mancare in sine.
Pentru acesti Cartofi rantaliti, reteta gustoasa ca in Ardeal ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, ceapa, ulei, boia.
Cum se prepara Cartofi rantaliti, reteta gustoasa ca in Ardeal
Cartofii se curata, se taie cuburi si se spala .
Puneti cartofii la fiert in apa cu sare .
Cat timp fierb cartofii se taie ceapa verde si patrunjelul marunt marunt .
Prajiti usor ceapa si patrunjelul in ulei pana incepe sa se inmoaie .
Puneti boia si piper . Trageti tigaia de pe foc .
Boiaua daca se arde, devine amaruie.
Cartofii se scurg de apa partial.
Eu ii zdrobesc, nu chiar de tot pana sunt ca un pireu moale .
Amestecati cartofii impreuna cu ceapa si patrunjelul prajite .
Puneti tigaia pe foc si mai prajeste . Amestecati .
Se poate lasa pana fac usoare cruste .
Gustati si sarati sau piparati daca mai este nevoie .
Poti incerca si varianta de Cartofi noi in sos de rosii pe care ii poti servi cu un Muschi de vita marinat, la gratar si niste Castraveti murati, crocanti si buni.
Pofta buna !!!!
1
Eu folosesc pentru faza finala o tigaie WoK incapatoare .
2
Doritorii pot inbunatati preparatul cu cubulete de sunca prajita .