Am pregatit azi cartofi noi la cuptor, cum facea mama in anii copilariei mele. Nu i-am mai facut tare demult si parca imi era dor. Facand ciulamaua de pui am zis ca o sa mearga bine linga...si gata am trecut la treaba.
Am curatat cartofii, i-am spalat bine si i-am taiat in patru sau sase, depinde de marimea lor (am cautat sa fie cat mai uniformi, sa se prajeasca la fel). Am pus cartofii intr-o tava de yena, am condimentat cu sare, piper, boia, apoi am pus uleiul, ceapa taiata foarte marunt, usturoiul si am amestecat bine. Am completat cu apa pina la nivelul cartofilor, am pus o folie de aluminiu deasupra si am dat la cuptorul in prealabil incins. Din cind in cind amestecam usor cu o furculita mai mare sau cu o paleta, sa nu se sparga cartofii.
Pe la jumatatea coptului luam folia si lasam sa scada apa si cartofi sa devina aurii. Siiiiiiiiii...gata de asezat pe farfurie linga garnitura dorita.
Acesti cartofi se pot asorta cam la toate felurile de garnituri si este bine ca se pot reincalzi, dar sunt buni si reci.
Pofta buna sa aveti. Si nu ezitati sa-i faceti!!! Cu siguranta o sa va placa.
1
Se pot folosi la orice fel de garnitura doriti