Cartofi la cuptor

de botcrina in Mancaruri de post, 4 Dec 2013 | 13507 vizualizari

 

Este o reţetă foarte saţioasă şi gustoasă, se poate asezona şi cu o garnitură din carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg catofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură delikat
  • 1 lingură boia
  • sare, piper, după gust
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri pulbere de curcumă
  • 1 lingură cimbru
  • 1 lingură rozmarin
  • 1 cană cu apă (100 ml)
  • 5-6 caţei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Curăţăm şi spălăm cartofii, apoi îi tăiem în patru.

De asemenea procedăm la fel şi cu morcovii şi ceapa, doar că pe acestea le tăiem cubuleţe.

Într-o cratiţă punem cartofii, uleiul, delikatul, sarea, piperul după gust, boiaua, cimbrul şi rozmarinul. Separat într-un bol alături de bulion încorporăm pulberea de curcumă. Pasta rezulltată o vom adăuga la cartofi.

Sotăm puţin tot acest amestec, apoi răsturnăm toate ingredientele într-o tavă, turnam pe marginea tăvii apa şi dăm la cuptor aproximativ 45 de minute la o temperatură de 180 de grade.

Zdrobim usturoiul şi adăugăm 2 linguri de apă, apoi când cartofi aproape sunt gata punem usturoiul şi mai dăm la cuptor aproximativ zece minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă este nevoie mai putem adăuga apă

2

se servesc calzi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi wages