Cartofi gratinati cu branza si cascaval

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 12 Iul 2014 | 17791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi marisori
  • 100-150 g telemea
  • 150 g cascaval Delaco de Senvis
  • 1 iaurt grecesc (125 g)
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza si cascaval:

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare.

Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca.

Intr-un bol punem ouale, iaurtul, sare si piper dupa gust si batem bine.

Adagam telemeaua (sfarmata cu furculita) si amestecam.

Tapetam un vas termorezistent (de lut) cu unt.

Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului.

Peste stratul de cartofi punem 1/3 din compozitia cu oua si telemea, 1/3 din cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi acoperim cu alt strat de cartofi.

Procedam tot asa pana la epuizarea ingredientelor.

Peste ultimul strat, cel de cartofi vom pune un ou batut si dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem apoi vasul de la cuptor, presaram cascavalul ramas si dam din nou la cuptor pentru 5-10 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branzeturi si smantana, la cuptor