Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare.
Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca.
Intr-un bol punem ouale, iaurtul, sare si piper dupa gust si batem bine.
Adagam telemeaua (sfarmata cu furculita) si amestecam.
Tapetam un vas termorezistent (de lut) cu unt.
Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului.
Peste stratul de cartofi punem 1/3 din compozitia cu oua si telemea, 1/3 din cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi acoperim cu alt strat de cartofi.
Procedam tot asa pana la epuizarea ingredientelor.
Peste ultimul strat, cel de cartofi vom pune un ou batut si dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem apoi vasul de la cuptor, presaram cascavalul ramas si dam din nou la cuptor pentru 5-10 minute.
Pofta buna!