Cartofi, ouă, bacon, smântână ce poate fi mai bun? Un fel ce se poate consuma la prînz sau cină, simplu sau alături de salată de sezon. Poftă bună!
Cartofii se spală și se pun la fiert cu coajă, în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare, se lasă cca 7 minute după primul clocot. După ce au fiert se strecoară de apă și se trec sub jet de apă rece. Se procedează la fel și cu cartofii. Se curăță de coajă apoi se taie rondele.
Se tapetează o formă termorezistentă cu puțin unt, se presară pesmet, apoi se așează un strat de rondele de cartofi, unul de ouă curățate și feliate, telemea rasă, din nou un strat de cartofi, unul de bacon, tăiat fideluță, 2-3 linguri de smântână, un nou strat de cartofi, unul de ouă feliate, telemea rasă. Se acoperă cu smântână toată suprafața, apoi se presară puțin pesmet.
Se introduce la cuptor, la 200 grade, neacoperit, cca. 20 de minute.
Se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia.
1
smântâna se poate înlocui cu iaurtul,
2
se poate folosi orice fel de telemea sau cașcaval.