Cu putine ingrediente, cu mod de preparare foarte simplu, reteta de budinca de paste la cuptor poate constitui o cina delicioasa! Paste, oua, branza si smantana, sunt ingredientele de baza de care ai nevoie.
Iata cum se prepara Reteta de budinca de paste la cuptorPune o oala cu 2 l de apa la fiert. Adauga putina sare. In momentul in care a dat in clocot, pune pastele si lasa-le la fiert conform indicatiilor de pe pachet.
Intr-un bol incapator bate usor ouale intregi, apoi adauga branza dulce de vaci, zaharul, sarea si branza framantata. Omogenizeaza si adauga si esenta.
Noua ne place acel gust dulce-sarat folosit pentru umplutura de branzoaice, dar voi, daca preferati, puteti face budinca fie dulce, fie sarata. E buna oricum!
Dupa ce pastele au fiert, strecoara-le si trece-le rapid sub un jet de apa rece, scurge-le bine si pune-le peste amestecul cu branza.
Unge un vas termorezistent cu unt si toarna compozitia.
Niveleaza si introdu vasul la cuptor, la 185 grade C (in cuptorul preincalzit din timp). Lasa pana cand budinca se rumeneste usor la suprafata.
In ultimele 5 minute (dureaza cam 35-40 minute maxim) poti porni ventilatia.
Portioneaza budinca de paste la cuptor si distribuie in farfurii cat timp preparatul e cald, apoi serveste cu smantana si zahar tos.
Oricum sunt tare bune si reci.
Vezi si reteta de Paste cu sunculita si oua