Nu e o reţetă propriu-zisă...e doar un joc...o invenţie. Când vine vorba de cartofi...imaginaţia mea culinară e debordantă. Deşi nu am prea multe reţete, pe blog, cu şi despre cartofi...acesta este un aliment nelipsit Din bucătăria Albinutzei...Sun fan declarat al cartofului...şi promit să postez aici cât mai multe din reţetele mele care au la bază cartoful...:)))
Această garnitură am pregătit-o pentru friptura de porc cu ceapă la cuptor şi, eu una, declar că a fost o alegere înţeleaptă...sper să le fi plăcut şi mesenilor.
Cartofii i-am curăţat, spalat şi tăiat în bucăţi mari, în patru, cam aşa ceva ..:P .
I-am pus la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare şi i-am fiert foarte puţin, cam 5-8 minute, cât doar să se pătrundă puţintel, nu să fie bine făcuţi
Apoi i-am întins într-o tavă, i-am stropit bine cu ulei de măsline şi am presărat salvie tocată...cam aşa două deşte...deci nici foarte multă, dar nici puţintică...
Am dat la cuptor până s-au rumenit drăguţ...
Noi i-am servit calzi cu friptură de porc şi ceapă la tavă, împreună cu un harbuz roşu murat. dar se pot folosi ca şi garnitură la orice fel de friptură....