Scovergi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2013 | 20745 vizualizari

 

Cel mai simplu dintre dulciuri. Li se mai spune si turte prajite. Sunt potrivite pt invitati multi si putini pretentiosi, la sezatori, claca...citeva rinduri pe care le-am citit in cartea" Retete traditionale romanesti".

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pt servit:
  • branza (telemea, cas, de oaie,vaca,capra,etc)
  • 200 gr smantana
  • 1 legatura marar
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Aluatul este de fapt un aluat de paine pe care l-am pregatit la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat masina sa framante aluatul timp de 15 minute, l-am scos l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la loc cald 30 minute. Dupa ce a crescut frumos l-am pus pe masa de lucru unsa cu ulei. Am pregatit o tigaie in care am pus ulei, am lasat sa se incinga uleiul, iar intre timp am format scovergile. Am rupt cu mana bucatele de aluat pe care le-am intins cu sucitorul cit mai subtire. Le-am prajit in baie de ulei timp de 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. 

Ele se pot manca dupa pofta inimii si dupa ce aveti in casa:simple, cu zahar, dulceata, eu am ales varianta cu brinza. Am avut cas de capra pe care l-am dat pe razatoarea mare, o parte l-am amestecat cu smantana, sare si marar. A iesit ca o pasta de branza cu care am uns o turta. Le-am servit cu pasta de branza si marar si cu branza simpla si smantana.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se scot pe servetele absorbante

2

puteti face diverse amestecuri de umpluturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

GabrielDorobantu 1

20.07.2013, 21:11

Sunt belea cu miere.
Simona, daca ai framantat la masina de paine de ce nu si dospitul tot acolo?Intreb ca un iubitor al aluaturilor si posesorul unei masini de paine.

simona72 1

20.07.2013, 23:26

Bine ai venit Gabriel Dorobantu!!! Nu la-am lasat in masina d epaine sa dospeasca pt ca l-am pus la loc cald(in cuptor la 50 grade)desigur acoperit cu folie alimentara sau prosop curat....creste mai repede decit in masina...spor in toate!

Ina 1

21.07.2013, 20:14

aoleeeu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise