Musaca de post, cu granule de soia

de Ina in Mancaruri de post, 8 Mai 2011 | 19402 vizualizari

 

Alta reteta .... "expirata" =))

 

INGREDIENTE

  • 200 g soia granule 
  • o ceapa
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 6-8 cartofi
  • 6-7 linguri de mustar clasic ( din comert )
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de post, cu granule de soia:

Fierbem soia in apa cu sare, piper si doua foi de dafin, apoi o scurgem bine.

Cartofii ii curatam, ii feliem si-i prajim pe jumatate, in ulei incins.

Calim ceapa, dupa ce am tocat-o in prealabil. Adaugam pasta de tomate, o cescuta cu apa, sare si piper. Turnam bucatile de soia  peste prajeala si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas termorezistent , uns cu putin ulei, asezam un strat de felii de cartofi prajiti, apoi un strat sin amestecul de soia, iar cartofi, iar soia, pana terminam ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi. 

Facem un sos din mustar clasic si apa, pe care il distribuim in mod uniform peste musaca . Presaram cu putin pesmet si verdeata maruntita si dam la cuptor pana de rumeneste deasupra. Servim cu muratura.

 

 

TIPS-URI

1

Scurgeti cat puteti de bine granulele de soia, dupa fierbere

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de post, cu granule de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta