Cartofi cu bacon si ciuperci

de LicutaMarin in Mancaruri cu carne, 4 Iun 2011 | 5344 vizualizari

 

Cand nu vrei sa stai in bucatarie prea mult, sa gatesti mancaruri complicate, alegi retete cat mai rapide si usor de facut. Asa patesc eu in preajma weekendului. Si asa am ales aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 gr cascaval
  • 200 gr bacon
  • 250 gr ciuperci
  • 3 linguri ulei masline
  • unt pentru uns forma
  • 5-6 rosii cherry pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu bacon si ciuperci:

1. Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb cu putina sare. Se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
2. Ciupercile se taie felii mari si se calesc cu uleiul de masline. Dupa ce sunt aproape gata se adauga si baconul taiat fasii si se calesc impreuna cateva minute.
3. Ungem o forma (tava) cu unt. Punem jumatate din cartofii fierti in vas. Peste ei punem amestecul de ciuperci cu bacon si apoi cartofii ramasi. Peste acestia punem cascavalul ras si la urma ornam cu cateva rosii cherry.
4. Dam la cuptor 15-20 minute dupa care putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu bacon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu pui si cus-cus