Nu prea mai avem niciun fel de scuza pentru a nu ne detoxifia organismul!
Pentru acesti cartofi copti, reteta e una extrem de versatila,in sensul ca putem schimba umplutura dupa gustul popriu; de la urda, la branza de burduf, putem ajunge chiar si la umpluturi cu bacon prajit, cascaval, ciuperci....si tot ce ne mai trece prin cap!
1. Fierbem cartofii doar pe jumatate ( astfel incat la proba cu furculita aceasta sa intampine oarece dificultate)
2. Cartofii astfel pregatiti ii imbracam cu folie de aluminiu , si, intr-o tava potrivita ii dam la cuptor, la foc mediu, ptr cca 15-20 min; avem grija ca in acest timp sa ii intoarcem de pe-o parte pe alta!
3. Intre timp pregatim umplutura : frecam branza cu untul, apoi potrivim de gust cu sare, piper si, la final verdeata!
4. Odata copti, cartofii se cresteaza longitudinal, si,se desfac suficient de mult incat, in cuibul obtinut sa punem cam 1/4 din compozitie . Se manevreaza totul destul de repede, pentru ca e recomandat ca acesti cartofi sa fie fierbinti cand ii servim.
5. Se stropesc generos cu smantana si se decoreaza cu verdeata!
Sunt super deliciosi, usor de facut si merg fie ei insisi ca fel principal, fie ca garnitura langa o friptura suculenta de porc.....