Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata

de Merisor in Porc, 18 Iun 2014 | 9345 vizualizari

 

Cand o mancare iese buna de te lingi pe degete e riscant sa se termine repede.
Speram sa mai ramana putin din ea si pentru a doua zi, dar pentru ca am servit-o cu mamaliguta, n-a mai ramas decat o portie de mamaliguta :))))

 

INGREDIENTE

  • 1500 gr carne de porc slaba
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 2 capatani usturoi
  • 200 gr pasta de rosii cu ardei copti
  • condimente: piper, cimbru, busuioc, boia de ardei iute si dulce
  • sare dupa gust
  • 3 foi dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml otet balsamic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata:

Spalam carnea, o taiem cubulete si o lasam la scurs, apoi o condimentam si o saram si o lasam la rece 30 de minute.

Intr-un vas cu capac, punem uleiul la incins si adaugam carnea.

O amestecam de cateva ori sa se rumeneasca usor, timp de cateva minute, apoi adaugam vinul, foile de dafin,  punem capacul si o lasam la foc incet sa se inabuse bine, mestecand in ea ocazional.

Cand incepe sa se patrunda bine(canm dupa 35-40 de minute) adaugam pasta de rosii  si usturoiul strivit si mai lasam vasul pe foc 10 minute, timp in care preparam si ceapa caramelizata.

Punem cele doua linguri de ulei la incins si adaugam ceapa taiata solzisori si cativa stropi de apa( facem asta pentru a iesi mai mult inabusita decat prajita, pentru ca e mai sanatoasa asa)

Presaram si putina sare si amestecam continuu pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam zaharul.

Cand zaharul se topeste, incepem sa picuram otetul balsamic si amestecam continuu sa se aromatizeze toata ceapa.

Adaugam ceapa caramelizata peste carnea din vas, o mai amestecam de cateva ori, pe foc dupa care dam vasul deoparte si adaugam patrunjelul tocat.

Este delicioasa!

TIPS-URI

1

Inainte de adaugarea rosiilor peste carne, scurgem surplusul de ulei, daca exista(la mine nu a fost cazul), avand in vedere ca vom adauga si ceapa care este preparata tot in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Dana_Retetegg 1

19.06.2014, 11:59

Ce buuun!!

dantes 1

19.06.2014, 12:16

Buna!!!

lucy2002 1

19.06.2014, 13:01

buna !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate