Carne de porc cu pilaf de orez

de Valclaudia in Porc, 12 Sep 2013 | 3833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa de porc
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • +
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 1 ardei colorat
  • alte 3 linguri de ulei
  • cca 300 gr.orez
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • patrunjel uscat,
  • sare piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu pilaf de orez:

Eu am folosit carne congelata. Asadar: dezghetam carnea, o taiem bucati.

O prajim putin,pe ambele parti in 3 linguri de ulei, adaugam sare si piper dupa gust si 1 cana cu apa.Lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa. Gustam si daca mai necesita apa,completam. Carnea trebuie sa fie patrunsa cu fiertul, iar la final o lasam sa se prajeasca in grasimea lasata pana se rumeneste frumos.

Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Le tocam marunt si le calim in ulei.

Adaugam orezul clatit in apa rece, lasam sa se caleasca 1 minut, adaugam apa, boabe de mustar, piper si sare dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecam la fiecare 2-3 minute sa nu se prinda orezul de cratita. Dupa ce s-a umflat (aici depinde de gusturi, unii il prefera "al dente", altii il prefera mai fiert), stingem focul si presaram patrunjel uscat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la ceaun