Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor

de Sylvia in Porc, 16 Sep 2010 | 7584 vizualizari

 

Asa cum v-am promis vin cu retete de bunatati chiar daca am lipsit putin am gatit si recuperez acum cu impartasitul retetelor. Va propun azi o reteta delicioasa de carnaciori si cotlete la gratar care pentru noi au avut un farmec aparte pentru ca au fost preparate in livada parintilor mei, in Romania, la gratar in aer liber in curtea casutei de vacanta de acolo. S-a gatit cu voie buna si entuziasm s-a si mancat pe masura dar mai bine sa derulez povestea de la inceput.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de carnaciori  de porc proaspeti cu cat mai multi cu atat mai bine si de bete pentru frigarui
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor:

 Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul  pentru frigarui prin ei .

 Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un gratar foarte smecher e o casuta de fapt care are in ea o plita mica de soba, un gratar clasic  si un disc   din acela in care in mijloc se fac cartofii in baie de ulei si pe margine carnea. E si acoperit deci se poate folosi si iarna si vara pe ploaie si pe vant    in orice conditii  e dotat si utilat cu de toate.

  La prajit am avut putin ajutor, s-a oferit sotul meu sa faca pe bucatarul.

  Admosfera a fost de sarbatoare asa cum va ziceam, dupa scurt timp bucatarul si-a reluat locul  pe balansoar.

  Cel mic a lenevit o vreme in hamac.   Apoi a plimbat prin livada din curte o pisica venita din vecini …..:) cineva trebuia sa faca si oficiile de gazda .

  Masa si felicitarile adresate bucatarilor au avut loc in foisorul din curte.

  Invitati au mancat cu spor si drag cotletele de porc inainte ca bucatarul se, adica eu , sa  reuseasca  sa faca  poza finala asa ca va prezint doar carnaciorii  .

  Lumea a fost multumita si au salutat  gestul bucatarului si pana la urma asta e tot ce conteaza .  Alain si bunici lui confirma cele spuse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gratar aromat cu cartofi Wadges