Caponata Siciliana

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 25 Iul 2012 | 4255 vizualizari

 

Caponata siciliana este o mancare de vara, deosebit de aromata si de usoara, pe baza de vinete (eu am inlocuit cu dovlecei), telina si si capere , insotite de un sos de rosii dulce-acrisor. Este un preparat specific pentru bucataria sudica italiana.
Se recomanda ca fel principal vegetarian, dar eu acum am servit alaturi de tagliatelle.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel usturoi
  • 3 rosii
  • 150-200 ml pasta de rosii
  • 100 gr masline negre/verzi
  • 2-3 lingurite capere
  • 1 lingurita otet de vin/balsamic
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata Siciliana:

Oparim 2-3 minute rosiile intregi pentru a le putea decoji usor, apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte.

Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat, rosiile, maslinele si caperele pe care le-am clatit in prealabil cu putina apa rece. Adaugam si pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.

Dovleceii taiati cubulete nici prea mari nici prea mici ii calim in alt vas in ulei de masline pana se rumenesc uniform si se inmoaie putin. Tot aici vom adauga telina si ardeii feliati. Cand sunt gata le punem peste sosul de rosii, adaugam zaharul, otetul si condimentam cu sare si pieper dupa gust. Amestecam usor si mai lasam maxim 10 minute la foc mic.

Daca aveti la indemana busuioc proaspat, tocati si presarati deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata Siciliana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Limba soacrei