Caponata Siciliana

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 25 Iul 2012 | 4040 vizualizari

 

Caponata siciliana este o mancare de vara, deosebit de aromata si de usoara, pe baza de vinete (eu am inlocuit cu dovlecei), telina si si capere , insotite de un sos de rosii dulce-acrisor. Este un preparat specific pentru bucataria sudica italiana.
Se recomanda ca fel principal vegetarian, dar eu acum am servit alaturi de tagliatelle.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel usturoi
  • 3 rosii
  • 150-200 ml pasta de rosii
  • 100 gr masline negre/verzi
  • 2-3 lingurite capere
  • 1 lingurita otet de vin/balsamic
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata Siciliana:

Oparim 2-3 minute rosiile intregi pentru a le putea decoji usor, apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte.

Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat, rosiile, maslinele si caperele pe care le-am clatit in prealabil cu putina apa rece. Adaugam si pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.

Dovleceii taiati cubulete nici prea mari nici prea mici ii calim in alt vas in ulei de masline pana se rumenesc uniform si se inmoaie putin. Tot aici vom adauga telina si ardeii feliati. Cand sunt gata le punem peste sosul de rosii, adaugam zaharul, otetul si condimentam cu sare si pieper dupa gust. Amestecam usor si mai lasam maxim 10 minute la foc mic.

Daca aveti la indemana busuioc proaspat, tocati si presarati deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata Siciliana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete