Caponata cu amuse bouche

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2012 | 3256 vizualizari

 

Tot nume ciudate,caponata e traditional siciliana si renumita,adica un fel de zacusca ca la noi acasa,asa cum face fiecare in modul sau,eu am incercat de data asta cu pere bine facute,mature si bune sucoase,americanii tot abina verdeturile cu fructele,eu de ce nu..a iesit bun si dulceag,mai bun ca si cu ceapa rozolita intr-adevar,eu sunt intoleranta la ceapa si ma arde la stomac,prefer fara,dar de data asta chiar am gasit solutia mai dulceaga la zacusca,iar cele doua amuse bouche mi-au ramas de la reteta precedenta,si le-am gustat dupa zacusca mea,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 dovlecei
  • 3 rosii
  • 3 pere mici
  • frunze de busuioc
  • ulei de masline
  • sare
  • 2 linguri de vin rosu dulce
  • daca vrem ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata cu amuse bouche:

1.Se pregateste o tigaie in care se pun vinetele taiate cubulete, dovleceii, rosiile curatate de coaja si perele curatate si ele.

2.Se lasa la copt cu ulei de masline, sare, ardei iute si vin rosu pana se inmoaie toate, cam 30 minute aproximativ, frunzele de busuioc se pun la urma pentru un gust mai puternic.

3.Se aseaza in farfurie si se decoreaza cu cateva amuse bouche.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata cu amuse bouche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chakchouka - reteta tunisiana