Cannelloni cu pui

de Rocsi in Cannelloni, 23 Mai 2012 | 5531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 tuburi cannelloni
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • jumatate ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • Pentru sos bechamel:
  • 550 ml lapte caldut
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • 150 gr cascaval pentru gratinat
  • miez de lapte Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu pui:

Umplutura:

Pieptul de pui il spalam,apoi il dam prin masina de tocat. Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curata,il spalam si il taiem cubulete. Ardeiul rosu il taiem patratele. Intr-o tigaie de ceramica punem carnea de pui si o inabusim 2-3 minute(intr-o tigaie normala puneti 3 linguri de ulei inainte la incins). Adaugam ceapa uscata,morcovul ,ardeiul si acoperim totul cu o cana de apa. Lasam sa scada la foc potrivit. Cand a scazut pe jumatate punem si ceapa verde,sare si piper dupa gust. Cand a scazut de tot zeama punem si pasta de tomate ,mai lasam 1-2 minute pe foc,apoi tragem tigaia si lasam sa se racoreasca amestecul de pui.

Patrunjelul si mararul verde ,le spalam,indepartam cozile si tocam marunt. Cand s-a racorit putin umplutura,incorporam ouale si verdeata tocata.

Sosul bechamel:

Intr-o cratita punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam faina si amestecam bine sa nu se arda ,iar focul sa fie potrivit. Apoi punem treptat laptele si invartim mereu cu un tel pentru a evita formarea cocoloaselor. Punem putina sare, piper si lasam sa fiarba pana se ingroasa ,dar nu foarte tare,timp in care mai amestecam in el,dar nu mereu.

Intr-un vas yena sau de ceramica punem putin sos bechamel. Cannelloni le umplem cu amestecul de pui,apoi le asezam in vas,dar lasam putina distanta intre ele. Deasupra turnam restul de sos,iar mai apoi radem cascavalul. Peste cascaval punem si cateva bucatele de miez de lapte Delaco. Dam vasul in cuptor si aprindem focul.

Acoperim vasul cu capacul sau si il lasam in cuptor pana ce pastele prind o culoare aurie si sunt bine facute.. Cand sunt gata,le scoatem sa se racoreasca putin,apoi servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu pui