Pentru sosul tomat:
Curatam ceapa, o spalam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie de ceramica punem uleiul, ceapa, morcovul, 2-3 linguri de apa si le inabusim putin.
Adaugam carnea tocata de curcan, pasta de gogosari, oregano, sare si piper dupa gust.
Lasam sa scada bine tot acest amestec sa nu mai fie zeama deloc.
Cand este gata tragem de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Punem patrunjel verde tocat marunt, oul si usturoiul pisat.
Amestecam bine ingredientele, iar cu o lingurita umplem tuburile de cannelloni.
Le asezam intr-un vas yena sau de ceramica uns cu unt.
Sosul:
Intr-o tigaie punem uleiul la incins si catelul de usturoi intreg, dar curatat.
Il calim la foc mic 1-2 minute, doar cat sa prinda aroma uleiul, apoi il scoatem si il aruncam.
In ulei punem cutia de rosii cubulete, pasta de rosii de casa si supa de legume.
Lasam sa clocotesca 3-4 minute si dam gust cu sare, piper si busuioc.
Mai lasam 1 minut pe foc apoi il turnam in vas peste cannelloni.
Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si reglam o temperatura de 170- 180 de grade.
Lasam acolo pana cannelloni sunt bine facuti si nu raman tari.
Sosul nu trebuie sa scada de tot pentru ca se vor usca cannelloni (este bine sa nu folositi un vas prea larg ci unul mai micut si inalt ca sa cuprinda sosul foarte bine tuburile).
Cand sunt gata ii scoatem din cuptor sa se racoreasca putin, apoi servim.
Pofta buna...
Puteti pune la final si niste parmezan sau cascaval si sa ii gratinati 5 minute, dar asta tine de gustul fiecaruia.