Ei bine azi fiind Duminica am hotarat sa pregatesc ceva mai elaborat pentru pranz,asa ca m-am pus pe treaba...
Pentru sosul ragù:
Pentru sosul bechamel:
Alte ingrediente:
Prima data pregatim sosul ragù:
Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si lasam pana carnea se albeste,apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore,dupa care adaugam passata de rosii,cubuletele de rosii si 700 ml apa.
Lasam sa fiarba la foc mic,amestecam din cand in cand,pana scade(circa 11/2 -2 ore),iar la sfarsit potrivim de sare si piper,adaugam o foaie de dafin si mai lasam sa fiarba 5-10 minute,dupa care dam deoparte.
Cand avem sosul ragu gata,restul ingredientelor pregatite ne apucam de sosul bechamel:
topim untul intr-o oala cu fundul gros,apoi adaugam faina,lasam pana incepe sa schimbe culoarea,apoi adaugam laptele si amestecam mereu sa nu faca cocoloase.Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,apoi adaugam sare,piper si nucsoara.
Asamblare:
Luam 6-7 polonice de sos ragù si le amestecam cu 7-8 linguri de parmezan ras.
Ungem o tava cu sos bechamel si putin ragù.
Cu compozitia de mai sus umplem cannelloni si ii asezam in tava.
Amestecam sosul bechamel ramas cu sos ragù si punem peste cannelloni in tava,apoi presaram cele 150 gr parmezan ras.
Dam la cuptorul incins la 200° timp de 35-40 de minute(pana se rumenesc frumos),apoi ii lasam sa se racoreasca 10 minute.
Ii servim calzi cu maaare pofta.