Cannelloni alla bolognese

de lilik in Cannelloni, 28 Oct 2012 | 4947 vizualizari

 

Ei bine azi fiind Duminica am hotarat sa pregatesc ceva mai elaborat pentru pranz,asa ca m-am pus pe treaba...

 

INGREDIENTE

Pentru sosul ragù:

  • 350 gr carne tocata de vita
  • 150 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi(daca sunt mari doar 1)
  • 2 tije de telina
  • 1 pahar cu vin rosu
  • sare,piperù
  • 700 ml passata de rosii
  • 1 cutie de rosii cubulete
  • 1 foaie de dafin

Pentru sosul bechamel:

  • 40 gr faina
  • 50 gr unt
  • 500 ml lapte
  • sare,piper
  • putina nucsoara

Alte ingrediente:

  • 220 gr cannelloni
  • 150 gr parmezan ras+ 7-8 linguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni alla bolognese:

Prima data pregatim sosul ragù:

Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si lasam pana carnea se albeste,apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore,dupa care adaugam passata de rosii,cubuletele de rosii si 700 ml apa.

Lasam sa fiarba la foc mic,amestecam din cand in cand,pana scade(circa 11/2 -2 ore),iar la sfarsit potrivim de sare si piper,adaugam o foaie de dafin si mai lasam sa fiarba 5-10 minute,dupa care dam deoparte.

Cand avem sosul ragu gata,restul ingredientelor pregatite ne apucam de sosul bechamel:

topim untul intr-o oala cu fundul gros,apoi adaugam faina,lasam pana incepe sa schimbe culoarea,apoi adaugam laptele si amestecam mereu sa nu faca cocoloase.Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,apoi adaugam sare,piper si nucsoara.

Asamblare:

Luam 6-7 polonice de sos ragù si le amestecam cu 7-8 linguri de parmezan ras.

Ungem o tava cu sos bechamel si putin ragù.

Cu compozitia de mai sus umplem cannelloni si ii asezam in tava.

Amestecam sosul bechamel ramas cu sos ragù si punem peste cannelloni in tava,apoi presaram cele 150 gr parmezan ras.

Dam la cuptorul incins la 200° timp de 35-40 de minute(pana se rumenesc frumos),apoi ii lasam sa se racoreasca 10 minute.

Ii servim calzi cu maaare pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Toamna07 1

29.10.2012, 11:06

Preferatele mele;si eu le prepar destul de des!

Sim0na 1

29.10.2012, 12:37

Duminica trecuta am facut si eu ca tare-mi era dor..

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de pasare