E o reteta mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!
Prima data am pregatit sosul bolognese:
Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.
Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.
Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.
Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat. Apoi am pasat bine cu blenderul tot amestecul.
A urmat sosul bechamel:
Am topit untul intr-o tigaie.
Am adaugat faina si am omogenizat.
Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.
Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.
Asamblarea:
Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel si l-am intins uniform.
Am umplut cu sosul bolognese fiecare bucata de cannelloni. Am folosit o lingurita mica si cand am vazut ca devine migalos am schimbat cu o punga taiata la un colt.
Am asezat peste sosul bechamel un strat de cannelloni umpluti. Apoi iar sos bechamel, sos de rosii si cascaval ras. (intr-o tava mare incap toti, eu am tavi mai micute asa ca am facut in 2).
Am pus tava la cuptor la foc mediu.
Am lasat-o aproximativ 30-35 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.