Calzone

de cristina1985 in Pizza, 27 Mai 2017 | 3156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 2 prize zahar
  • 1 priza sare
  • 1 priza bicarbonat de sodiu, stins cu otet
  • 200 g smantana
  • Umplutura:
  • salam afumat
  • 150 g cascaval
  • ceapa verde
  • 1 ou pentru uns
  • seminte floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone:

Aluat: se bate oul cu untul, apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul stins si smantana. Faina se adauga treptat. Aluatul se imparte in 3 bucati din care se intind 3 foi, pe rand. Se decupeaza cercuri, cu ajutorul unui bol de supa. 

Fiecare jumatate (de cerc) se inteapa si se pune salam taiat felii, cascaval, si ceapa verde. Se va forma un semicerc, aducand jumatatea de aluat intepata peste umplutura. Lipim cu furculita marginile. Se ung cu ou batut si se presara seminte de floarea soarelui.

Se tin la cuptor pentru 20 minute, la 220 grade C (sau pana sunt gata).

Vor iesi 12 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza