Caltabos de porc cu ficat

de Doinavar in Mezel de casa, 20 Feb 2013 | 22475 vizualizari

 

Caltabosul de casa este mult mai bun decat cel pe care-l cumpar, este usor de preparat si ... este facut de mine. Stiu ce am pus in el.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocata de porc
  • 500 g carne slaba de porc (pulpa fara grasime, muschi)
  • 500 g ficat de porc
  • 300-350 g slanina
  • 100 g orez
  • 1,5-2 m mate mai grosute sau 0,5 m mate crete
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 g albitura (telina, patrunjel, pastarnac)
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 linguri verdeata tocata (marar si patrunjel)
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 7-8 foi de dafin
  • 10-15 boabe de piper
  • sare dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos de porc cu ficat:

Puneti la fiert ficatul in 2 litri de apa rece cu putina sare si cu albitura, aproximativ 20-25 minute, la foc mic. Spalati orezul si lasati-l sa se umfle cel putin 1/2 de ora in apa rece.  Curatati si tocati marunt cepele si puneti-le la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, adaugati orezul bine scurs, verdeata tocata, boiaua si piperul macinat si caliti vreo 7-8 minute, pana scade zeama si se umfla putin orezul.

Tocati marunt carnea slaba, slanina, usturoiul si ficatul intr-un blender sau prin masina de tocat de doua ori, puneti totul intr-un lighean, impreuna cu restul de carne tocata si compozitia din tigaie, dregeti gustul de sare si piper si omogenizati bine compozitia.

Inmuiati matele in apa calduta, apoi umpleti-le cu compozitia cu ajutorul unei palnii speciale pentru umplut carnati. Se pot umple cu mana, ca la ardeii umpluti, indesand compozitia prin tubul palniei cu degetul mare sau cu masina de tocat. Nu ii indesati prea tare si intepati din loc in loc ca sa iasa aerul. Legati din loc in loc, cam la 30-40 cm.

Puneti la fiert intr-o oala mai mare 4-5 litri de apa cu sare, boabele de piper si foile de dafin (eu am folosit apa cu care am clatit ligheanul in care am preparat compozitia). Cand clocoteste, scufundati incet caltabosul, avand grija ca peste cateva minute sa-l mai intepati din loc in loc, ca sa nu crape. Se lasa la fiert, la foc mic (sa nu clocoteasca) cam 90 minute, apoi se lasa la racit in apa in care a fiert.

 

TIPS-URI

1

Se consuma ca atare, prajit cu mamaliguta si zeama in care a fiert sau se poate afuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos de porc cu ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

jolygina 1

21.02.2013, 03:09

calvet 1

28.03.2013, 16:18

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian [email protected]

abstract01 1

22.12.2018, 18:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

ULTIMELE COMENTARII

Valind

Booked Coral Villa through https://coral.aktis.villas and everything went perfectly! The site is convenient, the registration process took only a couple of minutes. The villa turned out to be even better than on the photo: spacious rooms, stylish interior and stunning ocean view. Especially liked the pool and the private access to the beach. I recommend this site for those who appreciate comfort and reliability.

Beachfront Villa

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet file(pastrana) -mezel