Caisata

de Valclaudia in Bauturi, 27 Iul 2013 | 32100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise
  • 1,5 kg zahar
  • 20 samburi de caise (miezul)
  • 2l tuica de casa
  • 0,5l alcool dublu rafinat (90 grade)
//
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caisata:

Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele.

Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l.

Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca zaharul.

Dupa 4-5 zile adaugam tuica si alcoolul si lasam la macerat inca o saptamana.

Spalam sticlele in care vom pastra caisata, le lasam la uscat cu gura in jos, sa nu ramana apa in ele.

Trecem caisata prin sita cu care strecuram ceaiul.

Astupam sticlele cu un dop de silicon iar peste acesta infiletam dopul original al sticlei.

 

 

   

  //

TIPS-URI

1

Pulpa de caise cu samburi cu tot care ne ramane in urma strecurarii lichidului nu se arunca. Eu am preparat niste cuburi din ea, pe care le voi folosi la cocktailuri ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Caisata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

FlaviaD 1

27.07.2013, 17:40

Doresc un pahar! Ma inscriu pe lista acum

Valclaudia 1

27.07.2013, 20:19

vino,Simo! Sau mai exact,... atunci cand vii, adu-mi aminte sa te servesc cu un paharel!

Rocsi 1

27.07.2013, 20:35

Nu beau alcool dar macar gust

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200