Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele.
Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l.
Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca zaharul.
Dupa 4-5 zile adaugam tuica si alcoolul si lasam la macerat inca o saptamana.
Spalam sticlele in care vom pastra caisata, le lasam la uscat cu gura in jos, sa nu ramana apa in ele.
Trecem caisata prin sita cu care strecuram ceaiul.
Astupam sticlele cu un dop de silicon iar peste acesta infiletam dopul original al sticlei.
//
1
Pulpa de caise cu samburi cu tot care ne ramane in urma strecurarii lichidului nu se arunca. Eu am preparat niste cuburi din ea, pe care le voi folosi la cocktailuri ;)