Ptr ca ma situiez intre adevarata Moldova ( unde se mananca si cartofi si branza ) si Ardeal ( unde se mananca si cartofi si specialitati de porc ) , m-am hotarat sa le imbin si sa le dau la cuptor ... a iestit ceva bestial , zic eu
Se spala f bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare . Cand s-au fiert , se dau printr-un jet de apa rece ptr o curatare usoara , se decojesc si se lasa un pic la racit , dupa care se sfarama , (doar se sfarama) se adauga sare daca mai este necesar si piper , mult piper ca-i gustos si sanatos .
Intr-un vas termorezistent uns cu unt din abundenta , se pune un strat de feliute din spacialitatile agreate , jumatate din cantitatea de cartofi si telemeaua data prin razatoare si amestecata cu smantana ; se continua cu inca un strat de afumaturi si restul de cartofi . Se finalizeaza totul cu cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari ( daca-l razuiti pe cea cu ochiuri mici , patiti ca mine ( nu se va topi , se va cam arde ) si se da la cuptorul preincalzit , la o temperatura de 170 de grade , pana se rumeneste frumos si-ti excita papile gustative ( hihi ) .
1
Se poate servi cu ardei iute , sau cu felioare de ardei gras si fara paine (ptr cei cu diabet ), deoarece aportul de carbohidrati este suficint de la cartof .