"Bunaciune" la cuptor

de DIANA B in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 8037 vizualizari

 

Ptr ca ma situiez intre adevarata Moldova ( unde se mananca si cartofi si branza ) si Ardeal ( unde se mananca si cartofi si specialitati de porc ) , m-am hotarat sa le imbin si sa le dau la cuptor ... a iestit ceva bestial , zic eu

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi albi
  • 400 g telemea , sau branza Feta
  • 200 g smantana
  • 300-400 g cascaval
  • 400-500 g specialitati de porc afumate ( muschi file , bacon , ceafa ... )
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Bunaciune" la cuptor:

Se spala f bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare . Cand s-au fiert , se dau printr-un jet de apa rece ptr o curatare usoara , se decojesc si se lasa un pic la racit , dupa care se sfarama , (doar se sfarama) se adauga sare daca mai este necesar si piper , mult piper ca-i gustos si sanatos .

Intr-un vas termorezistent uns cu unt din abundenta , se pune un strat de feliute din spacialitatile agreate , jumatate din cantitatea de cartofi si telemeaua data prin razatoare si amestecata cu smantana ; se continua cu inca un strat de afumaturi si restul de cartofi . Se finalizeaza totul cu cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari ( daca-l razuiti pe cea cu ochiuri mici , patiti ca mine ( nu se va topi , se va cam arde ) si se da la cuptorul preincalzit , la o temperatura de 170 de grade , pana se rumeneste frumos si-ti excita papile gustative ( hihi ) .

TIPS-URI

1

Se poate servi cu ardei iute , sau cu felioare de ardei gras si fara paine (ptr cei cu diabet ), deoarece aportul de carbohidrati este suficint de la cartof .

Daca ti-a placut reteta noastra ""Bunaciune" la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui, smantana si foietaj