In incercarea de a gasi variante cat mai atractive si sanatoase pt. micul dejun, pauzele de la scoala, sau rontaiala piticului, mi-a incoltit in minte aceasta reteta super rapida si care sa se muleze foarte bine pe cerintele mele.
Ingredientele sunt date aproximativ (deoarece eu le-am masurat "ochiometric"), dar voi le adaptati dupa placerile si gusturile voastre.
Am amestecat intr-un bol toate ingredientele uscate (semintele, faina si musli), am adaugat zaharul, scortisoara, anasonul si praful de copt, apoi am adaugat apa si am amestecat foarte bine totul cu mainile, ca sa simt compozitia. Daca aluatul iese prea lipicios, mai e nevoie de materie uscata (cereale sau faina...ce aveti la indemana), daca iese prea faramicios, mai adaugati putina apa.
Dupa ce am obtinut bila de aluat, am lasat-o 10 min. sa se odihneasca, iar intre timp am tapetat tava de copt cu hartie speciala. Apoi am format bile mici de aluat, pe care le-am asezat in tava. Am dat la copt, pana au trecut testul scobitorii.
Se servesc reci, sau se pot pastra in cutii inchise ermetic.
Enjoy!