Tapioca este un amidon alimentar natural care se extrage din planta numita cassava.
Tapioca se foloseste la budinci , crème si sosuri pentru ca ajuta la ingrosarea .
Cat despre continutul de substante nutritive putem spune ca are putine vitamine, nu contine deloc protein dar este o sursa importanta de carbohidrati . Mai contine omega 3 si omega6 , fibre dietetic, vitamnia B9 , fier , calciu , potasiu , zinc , magneziu , fosfor in cantitati variabile.
Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul si mierea.
Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand .
Oprim focul si punem semintele de chia si scortisoara.
Amestecam energic si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Cand este aproape rece punem in pahare si dam la frigider pana a doua zi .
Servim cu gem de zmeura (sau altceva ) deasupra .
1
este foarte gustoasa si sanatoasa