Stafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste.
Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva ore in apa.Apoi, se rade sau se marunteste cu furculita si se amesteca cu 200 g zahar, 6 oua, 4 pliculete zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie.
Se pune apa la fiert.Cand da in clocot,se pune putina sare si apoi pastele (vedeti ca pastele trebuie cantarite,pentru ca o punga are 500 g).Se fierb cam 15-20 minute.Se scurg si se amesteca cu branza si stafidele scurse (apa se arunca).
Se unge o tava de 36x23 cm cu ulei,apoi se toarna amestecul de paste cu branza .Se pregateste stratul de deasupra: se amesteca ingredientele si se pune din loc in loc, intinzand cu lingura, pana rezulta o suprafata neteda.
Se introduce in cuptorul preincalzit, si se coace pana se rumeneste. La mine , a durat peste 1 ora.