Cu totii stim acele zile lenese cand ai manca ceva dulce si nu ai nimic in dulap. Pentru acele zile va aduc aceasta reteta delicioasa si ieftina.
Pentru caramel: Topiti zaharul, apa si zeama de lamaie intr-o cratita pe foc mic. Cand siropul incepe sa fiarba mariti flacara putin si fierbeti pana ce obtineti un sirop auriu. Turnati caramelul in forma pe care o veti folosi sa coaceti budinca (eu am folosit o forma de muffins) si ungeti fundul si peretii cu siropil obtinut.
Pentru budinca: Fierbeti laptele si turnati-l peste painea taiata cuburi. Apoi adaugati zaharul si extractul de vanilie amestecand usor si lasati la racit! Cand laptele s-a racit mixati amestecul pana ce obtineti o crema omogena apoi adaugati nucile taiate marunti. Turnati amestecul in formele tapetate cu caramel.
Asezati forma cu aluatul de budinca intr-o tava mai mare si turnati apa fierbinte cat sa acopere jumatate din forma mai mica. Coaceti in cuptorul incins la 180 C pentru 50 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.
Lasati budinca sa se racoreasca putin apoi rasturnati-o pe o farfurie. Puteti servi calda sau rece.
POFTA BUNA!!!