Budincă de pâine

de LC in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 3328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză dulce
  • 250 g zahăr
  • o mână de stafide
  • 8 ouă
  • 500 ml lapte
  • zahăr vanilat
  • 30 g unt
  • un praf sare
  • o pâine tăiată în felii cât mai egale ( de preferat pâine toast)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine:

Feliile de pâine le-am tăiat în două, transversal.

Am bătut 6 ouă cu sarea și laptele.

Brânza dulce am amestecat-o cu zahărul, zahărul vanilat, cele două ouă rămase și stafidele. Am uns bine cu unt un vas de yena dreptunghiular, destul de adânc. Feliile de pâine le-am tăvălit în compoziția obținută din ouă și lapte..și le-am așezat în tavă una lângă alta, lipite, fără a le stoarce. De asemenea am tapetat și marginile vasului cu aceste felii de pâine.

Apoi am turnat jumătate din compoziția de brânză peste care am adăugat încă un strat de pâine înmuiat de data aceasta stoarse bine, apoi brânza rămasă si ultimul strat de pâine îmbibat. Deasupra am împrăștiat câțăva fulgi de unt. Se dă forma la cuptor timp de 45 de minute până se rumenește ușor.

Se răstoarnă budinca pe un platou, însă trebuie lasată acoperită până se mai răceste puțin...după care ridicăm vasul și budinca va fi gata de servit. Presărăm zahăr pudră...Eu am servit și cu dulceață de căpșuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cornuri cu branza si fructe