Budinca de orez cu sirop de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Mai 2014 | 5568 vizualizari

 

Pentru pregatirea acesteia am folosit Multicooker-ul

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l lapte proaspat de capra
  • 2 cescute mici cu orez
  • 4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • un pliculet cu zahar vanilat
  • un cub de unt pentru uns vasul
  • 4 oua mari
  • 100 gr stafide
  • pentru siropul de zahar ars: 2-3 linguri cu zahar, un pahar cu apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu sirop de zahar ars:

In vasul cooker-ului se pun orezul si laptele impreuna cu cele 4 linguri cu zahar. Pentru fierbere am ales functia PILAF (m-am gandit ca orezul va fierbe mai bine astfel). Dupa terminarea programului, am lasat laptele sa se racoreasca si l-am mutat intr-un bol. 

Am separat albusurile de galbenusuri, iar pe cele dintai le-am amestecat cu zaharul vanilat si le-am mixat la treapta maxima pana ce am obtinut o spuma tare, care nu curge (ca la bezea). Am adaugat apoi galbenusurile, stafidele si laptele cu orez. Am amestecat usor toata compozitia, pana la omogenizarea completa. Am turnat-o apoi in vasul cooker-ului uns cu unt,, am selectat functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru 30 de minute.

Intre timp, am pregatit siropul de zahar ars: am caramelizat zaharul pana ce acesta s-a topit complet, am adaugat apa si am fiert totul pana ce siropul a inceput sa capete consistenta.

Dupa coacere, lasam budinca de orez sa se raceasca complet, o taiem/feliem dupa plac si o servim, rece, cu sirop de zahar ars. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Alegeti un orez cu bobul rotund. Cel cu bobul alungit ramane rasfirat.

2

Incorporati cu grija ingredientele in spuma de albusuri, pentru a nu se lasa. Are consistenta aerata si asa trebuie sa ramana intreaga compozitie.

3

Siropul de zahar ars nu il fierbeti pana se ingroasa, intrucat dupa racire oricum se va intari destul de tare.

4

Daca la servire, siropul este prea tare, il puteti incalzi usor, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

cernovada 1

10.05.2014, 23:13

Pai cine te opreste? Incerc eu pr tine cu visine, na

Dya Daniela Andrei 1

11.05.2014, 10:32

Inca nu au aparut visinele pe piata Doar capsunile si nu ma incanta prea mult!

cernovada 1

11.05.2014, 11:56

Eu am facut dulceata de capsuni ieri, a iest super. Azi o folosesc cu clatitele tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker