Budinca de mere cu mei si karob

de Steffy in Mancare copii, 28 Ian 2015 | 5713 vizualizari

 

Este o reteta luata dintr-o carticica ''Top 33 retete de succes'' a Eugeniei Dobrescu care intr-adevar a avut succes la fetita mea. A mancat-o cu pofta, fiind un dulce sanatos si gustos. Acum am descoperit si eu pudra de roscove (karob) care inlocuieste foarte bine zaharul.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • o jumatate de cana de mei
  • 2 lingurite pudra de roscove (karob)
  • 8 curmale uscate si rehidratate
  • o jumatate lingurita scortisoara
  • o cana de apa
  • putin unt pentru uns vasul
  • 7 capsuni pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de mere cu mei si karob:

Punem curmalele in apa si le hidratam pentru 30-40 minute. Tot in aceasta perioada lasam si meiul in apa (cana completata cu apa). Cand a trecut timpul, golim apa de la mei, punem alta. Punem meiul in blender impreuna cu apa si-l maruntim bine.

Spalam si curatam bine merele, le taiam bucatele. Le adaugam in blender peste meiul maruntit impreuna cu scortisoara, curmalele si pudra de roscove. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa putin. Golim compozitia intr-un vas de yena pe care l-am uns cu unt. Introducem la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu. Lasam sa se raceasca in cuptor.

Dupa ce s-a racit, se orneaza cu 7 capsuni decongelate in prealabil si se serveste cu multa iubire.

Sa aveti succes la bebelusi cu aceasta budinca!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mere cu mei si karob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Valclaudia 1

28.01.2015, 17:35

super!

Rocsi 1

28.01.2015, 19:56

Raluca57 1

29.01.2015, 08:04

Ce preparate sănătoase ne-ai adus!!! Bune!!!!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de mere