Gris cu lapte buuun de tot! Dar ce ziceti de o budinca?
Puneti laptele la fiert intr-o oala cu pereti dubli
Adaugati zaharul si lasati sa dea in clocot
Adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase
Cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si lasati-l sa se raceasca
Adaugati coaja de lamaie si portocala si extractul de vanilie in grisul cu lapte racit, apoi galbenusurile de ou si amestecati bine
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si incorporati-le usor in grisul cu lapte
La final adaugati afinele spalate si scurse bine
Ungeti cu unt o forma rotunda cu inel detasabil (diametru 24 cm)
Turnati compozitia in forma, nivelati si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute
Cand s-a rumenit usor deasupra, opriti cuptorul, scoateti fostma si lasati budinca la racit
Scoateti inelul detasabil si dupa ce s-a racit complet o puteti taia felii si o puteti pudra cu zahar