Budinca de gris, by Medi'

de Ina in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 7704 vizualizari

 

Foarte simpla, dar de-a dreptul ... delicioasa ! Multumesc, Medi' :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca
  • 6 oua
  • 6 linguri cu  zahar
  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • 2 lingurite cu coaja rasa de  lamaie, portocala
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris, by Medi':

   Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Adaugam pe rand galbenusurile , pesmetul si grisul, apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala. Omogenizam totul si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt. 

   Coacem la foc mic, circa 40 de minute, pana ce budinca se desprinde usor de marginile tavii.

   Cu siropul, ca si Diana, am cam dat gres, in sensul ca mi s-a branzit :">. Dar nu e bai, pentru ca budinca va fi extrem de gustoasa si asa. 

   "Amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste" - zice Medi.  Parerea mea este ca n-ar trebui sa clocotim deloc, ci doar sa incalzim, pentru a evita branzirea laptelui. Sau sa adaugam zeama de lamaie dupa ce fierbem laptele. 

   Siropul il vom turna peste budinca coapta, putin cate putin, pana va fi incorporat tot.  Lasam tava la rece cateva ore ( cine poate, pentru ca miroase asa de bine, ca n-o sa rezistati sa nu mancati o bucata si calda ...  :))  )

Eu am decorat cu nuca de cocos si am servit cu topping de caramel.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris, by Medi'" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:14

Wauuuuu,cred ca a fost delicioasa
Si arata tare bine

RuxyRux 1

11.02.2012, 18:09

Vai cat de bine arata!!! Si eu fac din cand in cand budinca de gris si-mi place mult!

Sandie 1

20.03.2012, 03:57

Ina, atunci cind o reteta cere lapte batut si nu ai in casa, atunci pui zeama de lamiie in lapte dulce si obtii lapte batut, asa ca nu ai gresit cu nimic ci asta este reactia normala dintre lapte si zeama de lamiie. Nu stiu daca intii il fierbi si apoi adaugi zeama de lamiie daca se mai "brinzeste". Am sa incerc asa cind o sa fac aceasta budinca care cred ca este f. buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu lapte si cirese