Budincă de griş, brânză şi caramel

de diaconta in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 10914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 150 gr griş fin pentru budinca
  • 4 linguri zahar + 200 gr pentru caramel
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 200 gr brânza dulce de vaci
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de griş, brânză şi caramel:

Am facut mai întâi caramelul.Am topit untul si am pus zaharul.Am lasat pâna s-a caramelizat si a prins culoare maronie.Nu lasati prea mult,altfel se va arde.

Am pus caramelul într-o forma de chec din yena si în doua vase ramekins.

Am pus laptele la fiert cu doua linguri de zahar.

Am separat cele doua oua.

Branza am amestecat-o cu galbenusurile,celelalte doua linguri de zahar,vanilie,coaja de lamaie.

Când laptele a început sa fiarba,am pus grisul în ploaie amestecând cu telul.Când s-a îngrosat,am luat vasul de pe foc,am pus amestecul de branza si apoi cele doua albusuri batute spuma.

Am pus compozitia în vasele cu caramel.

Am pus vasele într-o tava în care am pus apa fierbinte si le-am pus la cuptor pâna când s-a topit caramelul,cam jumatate de ora.

Am scos din cuptor si le-am rasturnat pe un platou(farfurie).

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de griş, brânză şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (80)

angelika 1

13.03.2013, 14:16

Stai cu mine ca acum fac budinca.
Gata.Foarte, foarte buna!

diaconta 1

13.03.2013, 14:34

Angelika,ma bucur ca ti-a placut

ryta 1

09.03.2014, 06:46

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat