Negreso-chec dietetic

de CrinaToader in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 5458 vizualizari

 

Va propun o reteta care imbina doua deserturi minunate, negresa si checul pufos, am denumit-o negreso-chec. Pe langa faptul ca constituie 2 deserturi in 1, are un continut de zahar foarte scazut, 1.5 grame zahar per 100 g chec, fiind ideal pentru persoanele care incearca sa evite excesul de zahar si pentru diabetici. Ce mai, o reteta....Ca la bucatarasi acasa !
 Pentru a avea un continut scazut de zahar si a fi mai sanatos dar la fel de dulce, am folosit xilitol, care este un indulcitor gasit in fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarta unor copaci si care este metabolizat in sange fara sa afecteze nivelul insulinei.
 
Valori nutritionale per 100 g:  395 calorii, 35 g carbohidrati, 24 g lipide, 6.2 g proteine, 1.5 g zahar, 0.8 g fibre
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru negresa:
  • 140 g ciocolata neagra (rupta in bucati)
  • 50g unt nesarat - am folosit 65% grasime
  • 50 g xilitol
  • 1 ou
  • 35 g faina integrala de orez
  • Pentru chec:
  • 120g unt nesarat - am folosit 65%
  • 50 g zahar
  • 50 g xilitol
  • 2 oua
  • 70 g faina integrala de orez
  • 50 g faina alba
  • 2 g praf de copt
  • 50 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negreso-chec dietetic:

Se unge o forma de chec cu ulei. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.

Pentru a face negresa, se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain marie (intr un bol peste apa clocotinda). Cand s-au topit, se dau deoparte ca sa se raceasca putin. Apoi, se adauga xilitolul si se amesteca sa se incorporeze bine, dupa care, adaugam oul, mixam, apoi faina. Se toarna in forma pregatita si se da la cuptor 15 minute, la 180 grade C. Dupa cele 15 minute, se scoate afara.

Pentru a face aluatul de chec, se bate cu mixerul untul impreuna cu xilitolul si zaharul pana se obtine o consistenta cremoasa. Se adauga ouale unul cate unul, mixand bine intre ele. Apoi, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele, alternand si amestecand bine intre ele. Se toarna aluatul obtinut peste negresa, se coace la 160 grade C, aprox 30-40 minunte, sau pana trece testul cu scobitoarea, depinde de cuptor. 

TIPS-URI

1

Se poate pune in aluatul de chec, coaja de portocala sau lamaie sau arome ca vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negreso-chec dietetic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem de capsuni