Budinca de dovlecei cu piept de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2014 | 11092 vizualizari

 

O reteta preluata din revista Practic in bucatarie. Au vazut-o ai mei si cica le-ar placea si lor asa ceva sa manance si adevarat au grait. Le-a placut mult aceasta budinca si cica sa o retin ca, din cand in cand, sa o mai fac.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 piept de pui dezosat
  • 500 gr telemea
  • 3 linguri smantana
  • 6 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub unt
  • 2 linguri pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei cu piept de pui:

Spalam dovleceii, ii curatam, ii taiem rondele si presaram sare peste ei. Ii lasam cam jumatate de ora sa isi lase zeama apoi ii punem pe servetele.

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem fasii lunguiete.

Intr-un bol turnam uleiul, boia de ardei dulce, patrunjelul uscat, sare, piper, amestecam bine si incorporam puiul.

Amestecam intr-un vas telemeaua, doua linguri smantana, patru oua, sare, piper si busuiocul uscat.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un strat de dovlecei, fasii de pui, jumatate din amestecul de branza. Continuam iar cu dovlecei, pui si branza.

Cele doua oua ramase le batem spuma cu  o lingura de smantana, un praf de sare, iar la final incorporam mararul verde, tocat marunt.

Acesta il turnam deasupra budincii.

Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, scoatem budinca, o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

11.10.2014, 20:25

Multumesc Daniela

Rocsi 1

11.10.2014, 20:25

Iti multumesc Alina.

Rocsi 1

11.10.2014, 20:25

Anca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza