Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 16 Mar 2011 | 6527 vizualizari

 

Astazi va prezint un desert delicios,,, Este o reteta inspirata, insa personalizata. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1. Pentru foile de clatite avem nevoie de
  • 1 litru de lapte
  • 1 pahar de apa (minerala carbogazoasa)
  • 1 sticluta cu esenta de rom
  • 1 pliculet de cacao
  • 1/2 kg faina alba
  • 4 oua
  • 2. Pentru sosul de ciocolata avem nevoie de:
  • 100 g de unt
  • 300 ml de frisca lichida
  • 300 g de ciocolata alba menajera
  • 300 ml frisca batuta (la mixare se adauga si un pliculet cu intaritor de frisca)
  • 3. Pentru bananele in sirop de portocale avem nevoie de:
  • 10 banane (potrivite ca marime)taiate rondele
  • sucul si coaja rasa de la o portocala mare (sau doua mai mici :D)
  • 1 sticluta cu esenta de rom
  • 1 pliculet de zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale):

Reteta urmeaza trei pasi si anume:

1. Pregatirea foilor de clatite:

Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza. Pentru coacerea foilor de clatite, luam cate un polonic din compozitia obtinuta si il turnam intr-o tigaie incinsa si bine unsa cu ulei. (coacem foia pe ambele parti fara sa se usuce).

2. Pregatiera sosului de ciocolata

Punem pe foc, intr-o craticioara, untul si ciocolata, iar cand s-au topit adaugam cei 300 ml de frisca lichida si lasam sa fiarba impreuna pentru 10-15 minute la foc potrivit. Dupa ce am luat sosul de pe foc il lasam la racit (ideal ar fi sa stea cat mai mult timp la rece - recomand sa fie facut cu o zi inainte!); cand este suficient de rece adaugam frisca mixata si omogenizam sosul.

3. Pregatirea siropului

Amestecam intr-un bol esenta de rom, zaharul, coaja si sucul de la portocala/e si turnam peste feliile de banane. Le amestecam cu grija fara sa le faramam si le lasam la rece aproximativ jumatate de ora pentru a se insiropa suficient.

 Acum putem trece la umplerea clatitelor :D

Intindem foile de clatite pe un platou si punem parti egale din bananele insiropate, pe fiecare foaie. Rulam clatitele si le taiem in bucati egale, dupa care le aranjam intr-un vas termorezistent, tapetat in prealabil cu putin ulei sau cu unt. Turnam sosul de ciocolata peste clatite, si, putem adauga fie migdale fie miez de nuca. Introducem vasul in cuptor pentru 20-30 minute.

Se pot servi cu frisca sau cu inghetata!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Chec lipit"