Astazi va prezint un desert delicios,,, Este o reteta inspirata, insa personalizata. Sper sa va placa!
Reteta urmeaza trei pasi si anume:
1. Pregatirea foilor de clatite:
Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza. Pentru coacerea foilor de clatite, luam cate un polonic din compozitia obtinuta si il turnam intr-o tigaie incinsa si bine unsa cu ulei. (coacem foia pe ambele parti fara sa se usuce).
2. Pregatiera sosului de ciocolata
Punem pe foc, intr-o craticioara, untul si ciocolata, iar cand s-au topit adaugam cei 300 ml de frisca lichida si lasam sa fiarba impreuna pentru 10-15 minute la foc potrivit. Dupa ce am luat sosul de pe foc il lasam la racit (ideal ar fi sa stea cat mai mult timp la rece - recomand sa fie facut cu o zi inainte!); cand este suficient de rece adaugam frisca mixata si omogenizam sosul.
3. Pregatirea siropului
Amestecam intr-un bol esenta de rom, zaharul, coaja si sucul de la portocala/e si turnam peste feliile de banane. Le amestecam cu grija fara sa le faramam si le lasam la rece aproximativ jumatate de ora pentru a se insiropa suficient.
Acum putem trece la umplerea clatitelor :D
Intindem foile de clatite pe un platou si punem parti egale din bananele insiropate, pe fiecare foaie. Rulam clatitele si le taiem in bucati egale, dupa care le aranjam intr-un vas termorezistent, tapetat in prealabil cu putin ulei sau cu unt. Turnam sosul de ciocolata peste clatite, si, putem adauga fie migdale fie miez de nuca. Introducem vasul in cuptor pentru 20-30 minute.
Se pot servi cu frisca sau cu inghetata!
Pofta buna!