Budinca de cartofi cu ficat de pui

de Merisor in Ficat, 21 Aug 2013 | 6296 vizualizari

 

Puteam sa fac separat un piure de cartofi si niste ficat de pui cu sos, dar am ales aceasta varianta pentru a imbina toate ingredientele la cuptor unde mi se pare ca se obtine un gust aparte.
Multumesc, Madi Marin, pentru ideea de a fierbe ficatul de pui inainte de a-l introduce la cuptor!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 kg ficat de pui
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 8 rosii
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1/2 legatura patrunjel
  • busuioc
  • cimbru
  • boia de ardei iute
  • sare
  • apa
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu ficat de pui:

Mai intai pregatim ficatul.

Il curatam si spalam, apoi ilpunem la fiert in apa cat sa il acopere cu putina sare.

Lasam sa fiarba doar pana isi schimba culoarea, putin dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si il spalam bine cu apa rece.

Punem ulei de masline intr-o tava si asezam ficatul de pui.

Condimentam cu sare, piper, cimbru si boia de ardei iute si dam tava la cuptor pentru 30 minute la 175 grade.

Intre timp pregatim cartofii.

Ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.

Curatam usturoiul si il presam.

Cand s-au fiert cartofii, ii pasam ca pentru piure impreuna cu untul, adaugam usturoiul pisat, busuioc uscat si maruntit si ketchup-ul.

Omogenizam bine si mai diluam cu putina apa in care au fiert cartofii, apoi rasturnam totul peste ficatul din tava.

Dam la cuptor, la foc mai mic,  10-15 minute, pana se imbina aromele,  ornata cu rosii si patrunjel tocat.

Iese o budinca foarte buna care se poate servi alaturi de muraturi de sezon.

TIPS-URI

1

Se poate rade si cascaval deasupra.

2

Ficatul este recomandat sa se fiarba putin inainte pentru a nu se sfarama in timpul prepararii la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (31)

Aurelia 07_07 1

25.08.2013, 12:40

Arata super

Raluca57 1

06.09.2013, 21:30

Am pregatit azi budinca si ne-a placut foarte mult. Este o combinatie interesanta de arome. Foarte buna!!!!

Merisor 1

06.09.2013, 22:21

Raluca, ma bucur ca v-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci