Puteam sa fac separat un piure de cartofi si niste ficat de pui cu sos, dar am ales aceasta varianta pentru a imbina toate ingredientele la cuptor unde mi se pare ca se obtine un gust aparte.
Multumesc, Madi Marin, pentru ideea de a fierbe ficatul de pui inainte de a-l introduce la cuptor!!!!
Mai intai pregatim ficatul.
Il curatam si spalam, apoi ilpunem la fiert in apa cat sa il acopere cu putina sare.
Lasam sa fiarba doar pana isi schimba culoarea, putin dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si il spalam bine cu apa rece.
Punem ulei de masline intr-o tava si asezam ficatul de pui.
Condimentam cu sare, piper, cimbru si boia de ardei iute si dam tava la cuptor pentru 30 minute la 175 grade.
Intre timp pregatim cartofii.
Ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.
Curatam usturoiul si il presam.
Cand s-au fiert cartofii, ii pasam ca pentru piure impreuna cu untul, adaugam usturoiul pisat, busuioc uscat si maruntit si ketchup-ul.
Omogenizam bine si mai diluam cu putina apa in care au fiert cartofii, apoi rasturnam totul peste ficatul din tava.
Dam la cuptor, la foc mai mic, 10-15 minute, pana se imbina aromele, ornata cu rosii si patrunjel tocat.
Iese o budinca foarte buna care se poate servi alaturi de muraturi de sezon.
1
Se poate rade si cascaval deasupra.
2
Ficatul este recomandat sa se fiarba putin inainte pentru a nu se sfarama in timpul prepararii la cuptor.