Budinca de cacao

de ionela2682 in Dulciuri, 6 Iul 2011 | 17317 vizualizari

 

Pentru ca mi s-a solicitat versiunea celei de vanilie si cu cacao..iata rezltatul....:

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 50 g +50 g zahar
  • 30 g amidon
  • 50 ga cacao (1 plic de la Dr Oetker)
  • sare
  • 2 oua mari+1 galbenus
  • 1 esenta de rom
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cacao:

- lapte +50 g zahar se vor pune la fiert,foc mic sa nu se prinda

Amidonul,cacaoa,zaharul 50 g,se amesteca,turnam in fir subtire  laptele caldut...amestecam pana se omogenizeaza,adaugam ouale si galbenulul.

-se transfera compozitia in oala in care a fiert laptele si se tine pe foc ,amestecand mareu,pana se ingroasa..o tineti pana obtineti consistenta dorita

-se ia de pe foc si se adauga untul si seenta de rom se amesteca bine pana ce untul se va dizolva complet in budinca

-se toarna in cupe sau intr-un bol se lasa sa se raceasca dupa care poate fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu mere si budinca