Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 23 Noi 2010 | 7290 vizualizari

 

E atat de buna...incat ai sa vrei sa o mananci mereu la masa de pranz...

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura mare de sparanghel
  • 1 brocolli
  • 8 buc ciupercute
  • o nuca de unt
  • 3-4 linguri faina,
  • lapte 500 ml,
  • unt 50 gr,
  • smantana 4-5 linguri,
  • sare
  • piper  
  • 150 gr branza feta
  • o cescuta de quinoa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta:

Se fierb la aburi broccoli buchetele, si sparanghelul( maxim 7-8 min), se unge o tava cu putin unt, se aseaza legumele, se face un sos din unt, faina, smantana si lapte ( 3-4 linguri faina, lapte 500 ml, unt 50 gr, smantana 4-5 linguri, sare piper), se adauga cescuta de quinoa, se taie ciupercutele , se aseaza deasupra, se pune branza feta bucatele sau rasa( cam 150 gr) peste legume, se toarna sosul, se da la cuptor o jumatate de ora...o nebunie de buna.

La aceasta budinca am pus si o cescuta de quinoa o pseudocereala, aduce putin cu orezul, este o sursa bogata de calciu si un stimulent al sistemului imunitar excelent se prepara in felul urmator...se pune in apa 15-30 minute la inmuiat se spala sub jet de apa, pana devine apa limpede, se pune apoi la fiert pentru 20 de minute si se mai lasa 5 minute cu capacul pus la oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cremoasa cu ciuperci si parmezan